Stjernborgens Kennel

Jag heter Carina Stjernborg, bor med min man och 2 hundar på Ekerö strax utanför Stockholm.

Hundar blev jag tidigt intresserad av, och vid 12 års ålder fick jag äntligen köpa min första hund, en collie. Sen blev det schäfrar för hela slanten med vilka jag tävlade flitigt med.

 

1998 började jag se mig om efter en annan ras, då jag tyckte att schäfern inte längre "höll måttet", sjukdomar, stress etc började bli för vanligt. Mitt vaBUSYHEADl på ny ras föll efter många funderingar på Australian Shepherd. Så i februari -99 föddes min lilla ögonsten, El Merino’sBusy.

 Med henne tävlade jag i spår, lydnad och vallning och hon fick titlarna: SE BCH, GK Vallprov, Korad.    Vallprov (1)   Hon blev också kennelns första avelstik och fick 4 kullar där många av avkommor presterat utmärkta och höga resultat på tävling.

 

 Eftersom jag tyckte vallning var så kul skaffade jag också två Border Collies som jag enbart vallade med och tog 1:a pris i IK1 med bägge.

 

Jag har i många år varit aktivt inom SBK, är domare i bruks- och lydnadsprov, SBK-lärare, examinator vid olika SBK-utbildningar m m.

Fyra Bruks- och två Lydnadschampionat har det blivit genom åren. Jag har också haft förmånen att deltaga på två SM i spår, med en 8:e plats som bäst. Har även dömt SM i bruks vid tre tillfällen samt NM.

 

Fast det mest roliga är nog att få träna och tävla, att få träffa så många olika människor med samma intresse!

Utbildning och uppfödning är två andra områden som intresserar mig mycket. Att få dela med sig av sin egen erfarenhet, att kunna ta till sig andras visdom och klokhet, att ha möjlighet att försöka påverka  Aussiens utvecklingen i en för mig rätt riktning...

…det är det jag brinner för!!

 

 

Uppfödardiplom 

Bruksavelspris 

 Bruksuppfödarpris

Korningsdiplom